Запровадження преференцій для вакцинованих від COVID-19 в Україні найближчим часом не передбачається, оскільки лише 10 відсотків населення отримали першу дозу вакцини.

Читайте також: Зовсім скоро: в Україні прогнозують новий спалах коронавірусу

Про це повідомив в інтерв'ю Укрінформ головний санітарний лікар країни Ігор Кузін.

За його словами, сучасний рівень вакцинації в Україні (10% – однієї дозою, 7-8% – двома дозами) надто низький для того, щоб для такої кількості людей запроваджувати якісь преференції. 

«Ми повинні дійти до позначки в 50% вакцинованого населення і вже після того впроваджувати якісь мотиваційні стимули», – зазначив Кузін.

Щоб досягти такого показника, МОЗ зосередиться на вакцинації працівників критичної інфраструктури – транспорту і медиків. Окрім того, в зоні особливої уваги вакцинація вчителів та викладачів. Кузін, зокрема, підкреслив, що встановлена норма 80% вакцинованих педпрацівників повинна зробити навчальні заклади безпечним середовищем.

Читайте також: Вчені заявили, що коронавірус може стати переважно дитячою хворобою

Головний санлікар також повідомив, що уряд обговорює можливість закриття гуртожитків, якщо там не буде достатньої кількості вакцинованих людей. 

«Думаю, що ми дамо перехідний період: або така норма буде вводитися з листопада, або – з грудня. Один випадок інфікування в гуртожитку – це по суті самоізоляція для всіх жителів, і на 14 днів. Невже краще жити в закритому гуртожитку 14 днів, ніж зробити два щеплення і бути захищеним?», – зазначив з цього приводу Кузін. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook