У Центральній виборчій комісії України підрахували у скільки нашій державі обійдуться президентські і парламентські вибори 2019 року.

Читайте також: Гриценко заявив про об'єднання із Вакарчуком на виборах

Так, щоб провести вибори депутатів Верховної Ради потрібно заплатити близько 2 мільярдів гривень з держбюджету. Вибори президента – 2,4 мільярда. Різницю у сумах комісія пояснює тим, що вибори глави держави на відміну від парламентських виборів проходять, здебільшого у два тури.

Окрім цього, у 1,5 мільярда гривень обійдеться оплата праці на проведення президентських виборів, 1,1 – вибори народних депутатів.

На закупку канцелярії, виготовлення вивісок, печаток, оплати послуг зв’язку та транспорт для членів комісій потягне на 371,2 мільйона гривень. Загалом, вибори президента та парламенту 2019 року обійдуться Україні у 4,4 мільярда гривень.

Читайте також: Саакашвілі заявив, що братиме участь у парламентських виборах в Україні

Також за кошти бюджету оплачується і агітація кандидатів у ЗМІ.

"Наші пропозиції щодо бюджетного фінансування виборчого процесу формувалися виходячи з норм закону. Ми не брали цифри зі стелі. У законі розписані ті чи інші процедури, які передбачають фінансування", – пояснив заступник голови ЦВК Андрій Магера.

Нагадаємо, вибори президента України мають відбутися 31 березня 2019 року, вибори Верховної Ради – 27 жовтня 2019 року.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter