Випадки захворювань медичних та інших працівників, які безпосередньо задіяні у ліквідації епідемії та лікуванні пацієнтів із коронавірусною хворобою  COVID-19, розслідуються як випадки гострого професійного захворювання.

Читайте також:: Волинь – у "жовтій" зоні: що дозволено

Про це інформує Управління Держпраці у Волинській області.

Станом на 23 лютого 2021 року отримали 1044 повідомлень про гостре професійне захворювання, з них 17 – зі смертельним наслідком. Утворили комісій з розслідування – 1044.

Повідомляють, що найбільша кількість випадків інфікування медичних працівників на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, зареєстрували у таких закладах охорони здоров`я:

  • КП "Волинська обласна клінічна лікарня" Волинської обласної ради- 110;

  • КНП Ковельське міськрайонне територіальне медичне об’єднання Ковельської міської ради Волинської області – 82;

  • КП "Волинська обласна інфекційна лікарня" Волинської обласної ради – 44;

  • КП "Волинське обласне територіальне медичне об'єднання захисту материнства і дитинства" Волинської обласної ради– 26;

  • КП "Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" Волинської обласної ради – 26;

  • КП "Волинська обласна психіатрична лікарня м.Луцька" Волинської обласної ради – 24.

Читайте також: Дві смерті за добу: де на Волині виявили найбільше хворих на коронавірус (статистика)

Повідомляють, що завершили розслідування усіх смертельних випадків, з яких 7 пов’язані з професійною діяльністю, 10 – не пов’язані – це зараження в побуті або при контакті зі співробітниками закладу, що не пов’язано з ліквідацією епідемії та запобіганням поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та лікуванням пацієнтів із випадками гострої респіраторної хвороби COVID-19.

У випадках пов’язаних з професійною діяльністю причиною інфікування стало:

  • порушення інструкцій з охорони праці - 1 випадок;

  • особиста необережність потерпілих - 2;

  • порушення робітниками інструкцій з охорони праці-2;

  • інши психофізіологічні причини, серед яких: інфікування внаслідок відсутності інформації про хворобу пацієнта, які знаходяться в інкубаційному періоді або хворіють безсимптомно; інфікування внаслідок високого психоемоційного та фізіологічного навантаження при роботі в осередках з великою кількістю хворих висококонтагіозною інфекцією – 2.

Вже завершили 639 розслідувань, з них 126 – визнані такими що пов′язані з професійною діяльністю, 513 – непов′язані випадки.

Наразі у закладах охорони здоров’я, в яких зареєстрували найбільшу кількість випадків захворювань медичних працівників, склали плани заходів щодо усунення організаційних та технічних причин інфікування медичних працівників на гостру респіраторну хворобу COVID-19 при виконанні посадових обов’язків.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook