Попри карантин, Офіс Президента продовжує працювати, як і раніше. Також щодня, від ранку до вечора, перебуває там і президент Володимир Зеленський. Якщо він підхопить коронавірус, в ОПУ вже розробили план дій.

Читайте також: Власні тест-системи та маски: Зеленський звернувся до українців через посилення карантину (відео)

Як розповів заступник керівника ОПУ Кирило Тимошенко у коментарі "Українській правді", якщо президент захворіє на коронавірус, у такому разі вже розроблено протокол.

Тимошенко додав, що виконувача обов’язків президента немає, тому його обов’язки виконуватиме спікер Верховної Ради Дмитро Разумков.

"Але президент – завжди на зв'язку, тому, я думаю, що якщо, не дай Бог, щось, то робота відбуватиметься у телефонному режимі", – каже заступник голови ОПУ.

За його словами, після того, як коронавірусом заразився нардеп Шахов, президенту, керівнику ОПУ та його заступникам зробили тестування.

"Я поясню: треба було зробити тестування, тому що це були контактні особи, які контактували з одним із найперших випадків у Києві, яким був депутат Шахов. Тому всім зробили ПЛР-тестування для того, щоб відразу зрозуміти, що робити. Якби у нас підтвердилося з кимось, то тут уже були б інші заходи безпеки щодо карантину", – зауважив Тимошенко.

Також держслужбовець розповів, що зараз Зеленський проводить більшість нарад у режимі відеоконференції. Напряму він лише контактує з декількома заступниками та керівником його Офісу.

"Якщо якісь маленькі зустрічі, то у президента весь день розписано, як і раніше. Тобто є зустрічі у президента, але на них є присутньою невелика кількість людей", – зазначив він.

Якщо ж хтось захворіє з міністрів або топчиновників, представник ОПУ каже, що якогось спеціального протоколу немає.

Читайте також: Українські медики вирушать на допомогу Італії: Зеленський ухвалив указ

"Нам сказали, що якщо щось не так, будуть вести до Олександрівської лікарні. У тої ж Феофанії немає інфекційного відділення. Тому всі у стандартному порядку їдуть в Олександрівську", – підсумував Тимошенко.

Нагадаємо, напередодні президент Зеленський, Прем'єр-міністр та інші працівники ОП здали результати аналізів на виявлення коронавірусу.

Раніше повідомлялося, що станом на 10.00 год. 9 квітня в Україні офіційно підтверджено 1892 випадки захворювання на COVID-19, з них 57 закінчилися летально.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook