25-го листопада відбувся брифінг з в.о. начальника поліції Сергієм Галащуком. Він заявив, що обставини справи резонансної ДТП будуть розслідуватися об’єктивно на неупереджено.

Встановлено та підтверджено, що водій BMW, який скоїв наїзд, перебував у стані алкогольного сп’яніння, пише Буг.

Поліцейському оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 268 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого. Санкція статті передбачає від 3-х до 8-ми років позбавлення волі.

На даний момент він знаходиться в лікарні у спеціальній палаті під конвоєм. У нього зламана рука та нога. Нині вирішується питання про обрання щодо нього запобіжного заходу.

Усі учасники ДТП встановлені. Водій “Лади”, який загинув на місці події, працював головним інженером ДП “Нововолинськводоканалу”. Галащук висловив свої співчуття родині загиблого 67-річного чоловіка.

Підтвердили, що водій та пасажири BMW усі є працівниками карного розшуку. Серед них був і начальник управління. Однак, відповідальність за наїзд буде нести лише водій, інші поліцейські є просто потерпілими.

Водій – 23-річний оперуповноважений управління карного розшуку поліції. Займає дану посаду півтори роки. За словами начальника роботу виконував сумлінно. На робочому місці не було порушень.

Швидкість, з якою рухалося BMW будуть встановлювати експерти. Попередньо підтвердили, що автомобіль їхав з перевищенням швидкості.

У зв’язку із поганим самопочуттям покази у винуватця ДТП поки не беруть. Те ж саме стосується і пасажирів, які знаходилися разом з ним в автомобілі на момент трагедії. Як каже Галащук, водій BMW пояснив наступне:

“У свій законний вихідний відпочивав із друзями. Побачив колег по роботі і вирішив підвезти. Перед аварією пішов на обгін буса, не справився з керуванням та боком влетів в зустрічний автомобіль”.

Керівник поліції прокоментував також чому пасажири BMW втекли з місця події. За його словами вони самостійно направилися в лікарню для надання їм медичної допомоги. У всіх зафіксовані тілесні ушкодження. Двоє з них було госпіталізовано.

Галащук також зауважив, що з приводу цієї ситуації буде проведено службове розслідування. Також буде вирішуватися питання про можливе притягнення пасажирів до відповідальності за ст.135 Кримінального кодексу України – залишення в небезпеці.

Розслідувати обставини справи буде Нововолинський відділ прокуратури.

Нагадаємо, що 24-го листопада о 18:45 у Нововолинську сталося смертельне ДТП. В результаті трагедії загинула людина. Винуватцем виявився працівник карного розшуку Нововолинського відділу поліції.