У Луцьку відбулась презентація маркетингового дослідження туристичної привабливості міста. Так, згідно даними за минулий рік місто відвідало 285 тисяч туристів, а загальний економічний ефект склав 262 мільйони гривень, з них 135 млн залишилося у бюджеті міста. Понад 91% туристів радитиме місто для відвідин рідним та друзям. 

Читайте також: "Луцьк зробив величезний крок вперед". Ігор Поліщук – про топ-3 своїх досягнень, найбільший скандал в історії міськради і що потрібно, аби Луцьк став…

Презентація відбулася у луцькому ЦНАПі 15 березня, пише ВолиньPost.

Дослідження проводили у місті вперше. Воно тривало майже 4 місяці. Так, у серпні-вересні опитували туристів, а у жовтні-листопаді опрацьовували та аналізували результати. Дослідження провели, аби визначити рівень привабливості міста для туристів. Так, зокрема визначали профілі українського та закордонного туриста, проблеми та перспективи розвитку туристичного ринку міста, інфраструктури для туризму та перспективні ідеї для розвитку. 

Директор "Фами" Мар’яна Маланчівська-Данчак розповіла, що індекс туристичної привабливості Луцька – 4,34 із 5 балів. Аби вивести індекс, респонденатам, яких опитали 400, запропонували оцінити 18 показників. Таким чином визначили усереднене числове представлення привабливості міста. 

Перш за все, 71% туристів привабили невисокі ціни. Серед найбільших плюсів – орієнтованість на вітчизняного туриста. Відсутність великої кількості туристів, як наприклад, у Львові. "Дуже багато туристів говорили про безпеку. 77% туристів задоволені рівнем безпеки в місті", – зауважила фахівець. 

Читайте також: Лучан запрошують подавати власні проекти туристичного спрямування

Люди розповідали, що комфортно почуваються у будь-який час доби. Окрім того, 89% задоволені доброзичливістю міста. За словами очільниці "Фами", більшість туристів, окрім Луцька, потім подорожують Волинню – їдуть на Шацькі озера тощо. 

Найбільша кількість туристів – молодь до 20-років. А от туристів старших 61 року виявили лише 2,8%. Окрім того, 53% туристів становлять жінки. Понад половина туристів – працівники, значно меншу групу становлять студенти. Також понад половина приїхала вперше, 15% – вдруге. 

Серед іншого – багато уваги звертали на гастрономічні "фішки". У загальному один український гість витрачає 730 гривень у місті без ночівлі та 980 з ночівлею. Закордонні туристи зазвичай витрачають вдвічі більше коштів. 

Середня сума витрат, відповідно до кількості туристів, становила 500 грн з людини.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter