Заморські території Великої Британії, такі як Кайманові острови та Британські Віргінські острови у найближчий час розкриють імена власників зареєстрованих там активів.

Читайте також: Розповіли, як фінансові установи обманюють українців

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Reuters.

Алан Дункан, молодший міністр закордонних справ, повідомив парламенту Британії, що уряд підтримає поправку, подану двома депутатами в рамках обговорення закону про боротьбу з відмиванням грошей.

Багато британських територій мають великі сектори фінансових послуг, оскільки вони стягують низькі податки, а власність підприємств не має прозорості.

Досі ці податкові гавані відмовлялися розкривати імена бізнесменів, які володіють активами в їхній юрисдикції. Ініціатори законопроекту вважають, що така секретність дозволяє відмивати гроші, сприяє корупції, кримінальній діяльності та утискам, у тому числі в Росії.

Цей крок був названий головною перемогою кампанії у боротьбі з ухиленням від сплати податків та відмиванням грошей.

Читайте також: Команда Порошенка потрапила у міжнародний скандал через корупцію в Укроборонпромі

"Це новини, які ми чекали. Це великий крок у боротьбі з ухиленням від податків та корупцією, що так дорого коштує країнам, що розвиваються", – сказав Саймон Кіркленд, учасник кампанії "Christian Aid".

В той же час, прем'єр-міністр Британських Віргінських островів Орландо Сміт вже заявив, що він "глибоко стурбований" подіями в Лондоні, називаючи нову політику прозорості "глибоко помилковою".

"Це не тільки порушення довіри, але і ставить під сумнів наші відносини з Великою Британією та конституційні права людей Британської Колумбії", – сказав він.

Ця поправка не поширюється на Острів Мен і Нормандські острови, оскільки парламент не має права нав'язувати їм свою волю.

Нагадаємо, у 2017 році трапився так званий "Панамський скандал", внаслідок якого був оприлюднений архів з 11,5 мільйонів файлів, в яких згадується безліч нинішніх і колишніх світових лідерів, високопоставлених чиновників і відомих людей, в тому числі більше десятка діючих світових лідерів.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter