Депутати Луцької міської ради звернулися до Президента України щодо недопущення призначення головою Волинської ОДА луганчанина Погуляйка Юрія Миколайовича.

Читайте також: "Головою Волинської ОДА повинна стати фахова людина, а не просто міліціонер" – Володимир Кучер

Відповідне звернення вони підтримали на черговій сесії Луцької міськради.

Виконувач ообов'язків Луцького міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що це питання уже набуло широкого розголосу на Волині.

"Вчора Волинська обласна рада зібрала термінову позачергову сесію, аби висловити своє невдоволення щодо призначення Погуляйка на цю посаду, і вони це зробили. Тому є пропозиція підтримати наших колег депутатів, адже це неприпустиме рішення Уряду, - зазначив Григорій Пустовіт.

Текст звернення щодо Погуляйка запропонував і зачитав депутат Микола Федік.

Додаємо текст звернення.

Звернення депутатів Луцької міської ради до Президента України Володимира Зеленського щодо незгоди з кадровим рішенням Кабінету Міністрів України про погодження призначення головою Волинської обласної державної адміністрації Погуляйка Юрія Михайловича.

Шановний пане Президенте!

Ми, депутати Луцької міської ради, звертаємося до Вас з приводу рішення Уряду про погодження на призначення головою Волинської обласної державної адміністрації Юрія Михайловича Погуляйка. Після президентських та парламентських виборів мешканці Волині сподівались і сподіваються на реальні зміни в країні, перспективи розвитку, конструктивний діалог усіх рівнів влади для вирішення низки нагальних і стратегічних питань. Однак, повідомлення 28 жовтня 2019 року щодо погодження Кабінетом Міністрів України жителя Луганщини Погуляйка Юрія Михайловича головою Волинської ОДА сколихнуло всю громадськість нашого краю. Цим зверненням висловлюємо свою незгоду з таким рішенням Уряду.

Маємо достатньо підстав для застережень щодо призначення на посаду керівника виконавчої влали чиновника, який не є вихідцем з нашого краю, і, відповідно, не може знати специфіки місцевої проблематики, і якому важко буде знайти спільну мову з господарським та політичним активом, культурними, релігійними та громадськими організаціями. Призначення на посаду толови ОДА чужої для Волині людини – стратегічна помилка Уряду. Ми маємо гіркий досвіл протистоянь виконавчої та представницької гілок влади через те, що немісцені голови ОДА не знаходили компромісу з волинянами.

За сьогоднішніх непростих умов, преаставником Президента на Волині має бути людина, яка є патріотом свого краю. Між тим, волинський досвід показує, що немісцеві голови ОДА перші півроку тільки вникають в ситуацію, знайомляться з людьми, відвідують підприємства, перезавантажують чиновницькі апарати. Зрештою, вирішують власні інтереси у цікавій для себе прикордонній області з багатим природним потенціалом, але не працюють на область та її громаду. У нашій області є чимало порядних люлей, які мають достатньо досвілу представляти ваші інтереси на Волині та з першого ж дня ефективно та конструктивно працювати спільно з органами місцевого самоврядування.

Читайте також: Волинські депутати звернулись до президента України щодо недопущення призначення Погуляйка очільником ОДА

Закликаємо Вас виправити цю помилку і призначити на Волинь місцевого представника з якостями ефективного менеджера, здатного генерувати прогресивні ідеї та забезпечувати комфортні, затишні та безпечні умови проживання у нашому краї. Ще раз закликаємо дослухатися до позиції волинської громади, інтереси якої ми усі предстаяляємо та не призначати головою Волинської обласної державної адміністрації Погуляйка Юрія Михайловича.

Нагадаємо, що нещодавно на виїзному засіданні в Маріуполі Кабінет Міністрів України схвалив призначення головою Волинської обласної державної адміністрації Погуляйка Юрія Михайловича.

Через це рішення вчора, 29 жовтня, була терміново зібрана сесія Волинської обласної ради, де депутати підтримали звернення до Президента України щодо недопущення призначення Погуляйка очільником ОДА.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook