23 грудня окупанти відкрили залізничний рух по незаконно збудованому мості через Керченську протоку.

Читайте також: Лучанин виступив у Росії на змаганнях, у яких брали участь представники "ДНР"

В відкритті прийняв участь президент Росії Володимир Путін, який на рейковому автобусі прослідував із окупованої Керчі до російської станції Тамань, пише Газета.юа.

"А де автомобілі на мосту? Чи він працює лише в монорежимі", "А чому немає пасажирів в поїзді? Немає бажаючих випробувати долю?", "Рейки уже іржаві", "Стріляйте поки їде!", − пишуть користувачі.

Раніше окупаційна російська влада Криму планувала запустити рух по залізничній частині "Кримського мосту" орієнтовно 9−10 грудня 2019 року. Повідомляється, що потяг із Севастополя до Санкт−Петербурга їхатиме близько 44−х годин.

Представництво президента України в Автономній Республіці Крим засудило "черговий неузгоджений з Україною візит 23 грудня президента Російської Федерації Володимира Путіна на тимчасово окуповану РФ територію України".

Читайте також: Порошенко визнав владу "Л/ДНР": Путін зробив скандальну заяву

"Будь−який в'їзд/виїзд до тимчасово окупованого Криму має відбуватися лише за погодженням з українською стороною та через КПВВ на адміністративній межі", – ідеться в повідомленні.

У представництві додали, що жодні дії Росії щодо Криму не змінять закріплений у Конституції України та міжнародно визнаний статус Автономної Республіки Крим і міста Севастополь як невід'ємних частин території України.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook