2019-го учні училищ та закладів профтехосвіти здаватимуть державну підсумкову атестацію у формі ЗНО з двох предметів. Відповідне рішення ухвалило Міносвіти. Нагадаємо, минулого навчального року ЗНО вперше запровадили для вихованців цих закладів як експеримент з одного предмета. За рік у Міністерстві планують для цієї частини учнів збільшити кількість предметів ЗНО до трьох.

Читайте також: Стали відомі дати ЗНО-2019

Про цей деться в сюжеті ТРК "Аверс".

Міністерство освіти і науки України визначилося із предметами ЗНО для студентів коледжів та закладів профтехосвіти. Тепер діти будуть складати ДПА у формі ЗНО із двох предметів: української мови та літератури і математики або історії України на вибір. 

У Центрі оцінювання якості освіти пояснюють, що таким чином Міністерство хоче зрівняти права учнів шкіл та студентів коледжів та училищ. 

В одному із коледжів міста кажуть, що до реформ уже звикли та до запровадження торік ЗНО більшість студентів поставилося не надто прихильно, адже діти приходять до коледжів та училищ для здобуття професій, від так, загальноосвітні предмети для них відходять на другий план. Тому, коли минулий рік запровадили оцінювання, студенти виявилися не дуже готовими до такого. 

Читайте також: Чиновники протягом багатьох років за хабарі завищували результати ЗНО

Самі ж студенти кажуть, що до таким нововведенням не раді, але перевіряти таки варто. 

У майбутньому Міністерство планує запровадити і третій обов'язковий предмет із ЗНО для студентів коледжів та училищ. У 2019 році тестування відбуватиметься із 20 травня по 12 липня. Кожен зареєстрований учасник може здади тест максимум із чотирьох предметів.

Детальніше дивіться в сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter