У анексованому Криму, 28 листопада, тривають незаконні судові засідання по справі полонених українських моряків – станом на 15 годину винесені вже чотири вироки щодо запобіжного заходу.

Читайте також: Захоплення Росією моряків ВМС ЗСУ: "суд" у Криму заарештував перших українців

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про все повідомляє журналіст Антон Наумлюк. За його словами, Київський районний суд Сімферополя заарештував на два місяці захоплених російськими прикордонниками СБУшника Андрія Драча і капітана 3 рангу Володимира Лісового. Кілька хвилин тому закінчився розгляд справи старшого матроса "Нікополя" В’ячеслава Зінченка, а також Андрія Шевченка – обидва заарештовані на два місяці.

Нагадаємо, у ФСБ РФ повідомляли, що серед українських моряків були двоє співробітників СБУ (один з них – оперуповноважений 7-го управління Головного управління військової контррозвідки СБУ старший лейтенант Андрій Драч, він перебував на катері "Нікополь".

Пізніше голова СБУ Василь Грицак підтвердив, що на борту кораблів ВМС України були присутні співробітники військової контррозвідки СБУ.

Російські пропагандистські ЗМІ пишуть, що на суді Драч заявив, то не знав маршруту корабля.

Читайте також: Поранений український моряк зателефонував дівчині та розповів про свій стан

Українців утримуватимуть в Сімферопольському СІЗО за  звинуваченнями за частиною 3 статті 322 КК РФ − "незаконний перетин кордону РФ групою осіб за попередньою змовою". 

Максимальне покарання за статтею − шість років позбавлення волі.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter