Прокуратура затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення директором шахти №9 "Нововолинська" зловживання службовим становищем та підробки докуметів.

Читай також: Призначили двох суддів господарського суду Волині

Про це інформує прес-служба прокуратури області.

Використовуючи службове становище всупереч інтересам служби, посадовець з вересня 2016 по вересень 2018 року здійснював службовим автомобілем поїздки, не пов’язані з діяльністю шахти, внаслідок чого підприємством списано паливо-мастильних матеріалів на суму майже 99 тис. грн. Державному підприємству "Волиньвугілля" такими діями директора відокремленого підрозділу завдано істотної шкоди.

Читайте також: На Порошенка подали до суду

Звільнений із займаної посади та повідомлений про підозру у вчиненні цього злочину екс-директор, за попередньою змовою зі ще двома посадовцями шахти, аби приховати факт зловживання й уникнути кримінальної відповідальності, підробив офіційні документи про використання у відокремленому підрозділі транспорту, які насправді у вказаний період на підприємстві не видавались та не діяли, та подав органу, що здійснює досудове розслідування, копії цих документів як докази своєї невинуватості.

Такі вчинки колишнього директора 9-ої шахти класифікуються, як кримінальні правопорушення, передбачені ч.1 ст.364, ч.3 ст.358, ч.2 ст.384 КК України.

Невдовзі колишній посадовець постане перед судом, який і обере йому міру покарання.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook