Підполковник СБУ у Волинській області, який надавав військовослужбовцям, котрі виконують завдання на лінії розмежування в умовах ведення бойових дій, хабарі за неперешкоджання незаконному переміщенню готівки через лінію розмежування та його колегу-спільника, постане перед судом.

Читайте також: В Україні викрили топ-чиновника, який "зливав" секрети про військових

За даними досудового розслідування, підполковник Управління СБУ, обіймаючи посаду оперуповноваженого в особливо важливих справах відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю у Волинській області, організував схему незаконного продажу валюти на території ООС, повідомляє пресслужба ДБР.

Нагадаємо, як стало відомо "Під Прицілом" з власних джерел, затриманими є Юрій Силюк – підполковник управління по боротьбі з корупцією та Андрій Заболотний – начальник антитерористичного сектору Департаменту захисту національної державності.

Так, навесні 2020 року, вступивши у змову із місцевим мешканцем, неодноразово переправляв поза межами КПВВ пакунки з валютою за лінію розмежування з тимчасово окупованою територією Донецької області та у зворотному напрямку. Гроші перекидали невизначені особи у водонепроникних пакунках через річку рибальськими вудками, а також мотузками на дерев’яній палиці.

Таким чином працівник СБУ одержував прибуток від незаконного обігу валюти за рахунок різниці курсу.

Для відвернення можливої відповідальності й прикриття незаконної діяльності підполковник зі своїм спільником "заручилися підтримкою" військовослужбовця одного з підрозділів ООС. За систематичне одержання неправомірної вигоди військовослужбовець мав забезпечувати їм безперешкодне проникнення до охоронюваної ділянки лінії розмежування уздовж річки Кальміус та не перешкоджати переміщенню пакунків з грошима.

Читайте також: "Плівки Єрмака": хто записував розмови брата керівника ОП та хто фігурує у цій справі

У затриманих вилучено 6 млн 400 тис російських рублів, що за курсом НБУ становить близько 2 млн 300 тис грн, які вони намагались передати через лінію розмежування на тимчасово окуповану територію Донецької області.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook