Голова Верховної Ради Андрій Парубій оголосив про припинення діяльності коаліції у Верховній Раді у зв'язку з виходом з неї партії "Народний фронт". Про це повідомляє кореспондент Цензор.НЕТ.

Читайте також: "Народний фронт" покинув БПП і вийшов з коаліції у Верховній Раді

"Сумна новина. З огляду на заяви глави депутатської фракції політичної партії "Народний фронт" про вихід фракції з коаліції і в зв'язку з цим припинення діяльності коаліції повідомляю, що сьогодні коаліція депутатських фракцій "Європейська Україна" у Верховній Раді VIII скликання припинила свою діяльність... І давайте визнаємо: це була хороша коаліція. Вітаю, колеги, всіх зі спільною роботою", – оголосив Парубій з трибуни парламенту.

Згідно із законодавством, після оголошення про відсутність коаліції фракції можуть протягом 30 днів домовитися про створення нової. У разі, якщо вона не буде створена, президент має право оголосити про розпуск парламенту і призначити дострокові вибори.

Читайте також: "Вірогідність розпуску Верховної Ради – 90%", – представник Уряду в парламенті

Коаліція депутатських фракцій "Європейська Україна" була заснована 27 листопада 2014 року. До її складу увійшли фракції "Блок Петра Порошенко", "Народний фронт", "Об'єднання "Самопоміч", Радикальної партії Олега Ляшка, "Батьківщина" (всього у складі було 302 депутата).

Пізніше фракції "Самопоміч", Радикальної партії і "Батьківщини" заявили про вихід з коаліції. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook