Україну накрив холодний арктичний повітряний фронт, який приніс похолодання і сніг. Потепління до 10-15 градусів тепла варто очікувати вже на наступному тижні.

Читайте також: В Україну йдуть дощі та грози: синоптики попередили про негоду

Про це в ефірі програми "Сьогодні Ранок" на каналі "Україна 24" розповіла провідний синоптик Гідрометцентру Наталія Голеня.

"Холодне арктичне повітря, яке приходить з північного заходу Європи, зустрічається тут з теплим повітрям. Сьогодні і завтра холодне повітря також пошириться на південь і схід України, температура знизиться з 16 до 8-10 градусів тепла. На решті території сьогодні ми очікуємо 1-6 градусів тепла, оскільки очікуються хмарна і холодна погода, опади у вигляді дощу і мокрого снігу. Найбільше снігу буде на заході, там вже 1-5 см снігу місцями, особливо на Прикарпатті. У Карпатах до 15 см, а на високогір'ї навіть 60-80 см снігу ", − сказала синоптик.

За словами синоптика, невелике потепління прийде тільки на наступному тижні.

"Нічні морози відступлять і прийде незначне потепління, а денна температура підвищиться, це вже буде з неділі. На наступному тижні ми чекаємо більш-менш теплу погоду. Якщо буде хмарність, то температура вдень буде максимум 10 градусів. Якщо буде сонячно, очікуємо 15-16 градусів", − сказала вона.

Читайте також: В Україну йдуть квітневі снігопади: де і коли буде негода

Холодна погода для цього періоду, як зауважила Голеня, може бути характерна.

"Для такого періоду у нас ще характерні короткочасні заходи холоду, випадання снігу. 17-20 квітня два роки тому в Дніпропетровській і Харківській областях випало до 20 см снігу. У квітні таке можливо", − сказала Голеня.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook