У Луцьку станом на сьогодні зафіксовано 518 випадків захворювання на коронавірус, в тому числі 11 – летальних. За минулу добу додалося 14 нових випадків. Про це стало відомо під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку у режимі відеозв’язку провів перший заступник міського голови Григорій Недопад.

Читайте також: На Волині у лікарнях готують додаткові ліжка через зростання кількості інфікованих COVID-19

"Як бачимо, епідеміологічна ситуація у місті досить складна. Волинь займає лідируючу позицію за темпами поширення коронавірусної інфекції. Нехтування карантинними нормами спричинило стрімке зростання захворюваності. Усі повинні поставитися до карантину відповідально, аби виправити ситуацію якомога швидше", – наголосив Григорій Недопад, йдеться на сайті Луцькради.

Представники контролюючих та правоохоронних органів доповіли, що продовжують відстежувати ситуацію в місті на предмет дотримання людьми карантинного режиму в громадському транспорті та закладах торгівлі. Продовжується відстежування контактних осіб та інформаційно-роз’яснювальна робота. Повідомляється, що на ринках міста і ярмарках сільгосппродукції грубих порушень карантинного режиму сьогодні не виявлено, але мала місце стихійна торгівля.

Читайте також: На Волині – ще одна смерть та 63 нових випадки COVID-19 (статистика по районах)

З дотриманням усіх необхідних санітарних вимог у Луцьку відбулося і зовнішнє незалежне оцінювання, розповіла начальник управління освіти Зіновія Лещенко. Також вона додала, що нових випадків захворюваності у закладах дошкільної освіти міста немає, а працівники ЗДО №36 та №37 уже вилікувалися. Враховуючи численні звернення батьків, ці заклади можуть відкритися уже наступного тижня.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook