Персонал Локачинської центральної районної лікарні не отримує вчасно заробітну плату та просить невідкладно допомогти медицині. Про це медики повідомляють на сторінці медзакладу у Facebook.

Читайте також: Повідомили, скільки хворих коронавірусом волинян потребують кисню та перебувають у реанімації

Як зазначають медики, станом на 20 листопада 2020 року працівники КНП "Локачинська ЦРЛ" не отримали заробітну плату за жовтень. У закладі наростає зрозуміла невдоволеність працівників. Без засобів на існування залишилися цілі родини. Батькам важко пояснити дітям, чому вони не можуть купити зимовий одяг і взуття, заплатити за навчання, вчасно сплачувати по кредитах та не в змозі придбати інші речі першої необхідності.

"Щороку наш заклад недофінансовується. Подібна ситуація і у 2020 році. Кошти, які надходять від Національної служби здоров´я України, не покривають навіть заробітної плати та нарахованих обов´язкових податкових зборів та платежів. Щомісячно недоотримуємо 350 тисяч гривень, які мали б йти на заробітну плату, придбання медикаментів та витратних матеріалів. До кінця року недостатньо 3 830 тисяч гривень", – пишуть працівники лікарні.

За їхніми словами, місцева влада не в змозі профінансувати комунальні платежі лікарні, отож, за тепло, електроенергію, воду та інше, змушені сплачувати з коштів, які могли б скерувати на заробітну плату працівників, котрі в умовах пандемії працюють у складних умовах, наражаючи себе та свої родини на важку недугу.

"Лише з початку листопада у закладі проліковано більше десяти осіб з ускладненим перебігом коронавірусної хвороби попри те, що навіть пацієнти з підозрами не повинні лікуватися у нас! А вони були у всіх наших відділеннях! При цьому персонал не отримує встановлені владою доплати, не кажучи вже про 300% зарплати, так як не маємо відповідного "ковідного пакету". А керівник має утримувати персонал такий, щоб міг забезпечити виплату заробітної плати та хоча б здійснювати обов´язкові видатки (податки, комунальні платежі, медикаменти, продукти харчування).

Читайте також: Більше, ніж пів тисячі нових хворих та 5 смертей: де на Волині виявили нові випадки інфікування коронавірусом

У нас ситуація критична! Для забезпечення вище перерахованого, керівнику слід звільнити половину персоналу, залишити лише два відділення, або розраховувати на додаткове фінансування! Але від кого? То що робити? Можливе тимчасове закриття поліклінічного та всіх стаціонарних відділень з 1 грудня. Буде надаватися лише ургентна допомога. Працівники можуть бути відправлені на простій з вини адміністрації. Але ж це не вихід!", – зазначають медики.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook