Місто Почаїв Кременецького району на Тернопільщині закривають на в’їзд і виїзд. Причина – спалах коронавірусу. Зауважимо, що саме тут розміщується Почаївська лавра, де підозрюють COVID-19.

Про рішення щодо закриття Почаєва повідомив у фейсбуці перший заступник голови Кременецької райдержадміністрації Вячеслав Онишкевич.

За його словами, відповідне рішення ухвалила районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки на надзвичайних ситуацій.

Відповідно до нього, заборону на в’їзд і виїзд із карантинної зони Почаєва запроваджують з 10:00 21 квітня.

За інформацією видання Кременець.City, з 21 квітня у Почаїв зможе заїхати лише спецтранспорт, який має вплив на забезпечення життєдіяльності міст. Пропуск відбуватиметься лише за відповідними перепустками. Також пропускна система діятиме на всій території Почаєва. 

Читайте також: Коронавірус не завада: у Почаївській лаврі на Великдень провели масові богослужіння

Ситуацію на контрольних пунктах пропуску допомагатимуть контролювати місцеві представники ЗСУ (здійснюватимуть патрулювання) та ДСНС (проводитимуть дезінфекцію транспорту, що виїздджає з зони зараження). 

Як пояснив Онишкевич, причина таких кроків – різке зростання захворюваності на COVID-19 і порушення карантинних вимог під релігійних служб у Почаєві. 

Нагадаємо, що за повідоменням Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ, станом на 10:00 20 квітня в Почаєві зареєстровано 13 нових хворих (це понад 50% від загальної кількості нових хворих, виявлених за добу в усій області), в Кременецькому районі загалом кількість інфікованих коронавірусом зросла до 42 осіб.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook