У Луцьку станом на сьогодні зафіксовано 278 випадків захворювання на коронавірус, в тому числі 6 – летальних. За суботу та неділю зафіксовано 21 новий випадок захворюваності. 

Читайте також: На Волині померла жінка з COVID-19, у селі встановили блокпости

Про це стало відомо під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку у режимі відеозв’язку провів виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт. Про це інформує Луцька міськрада.

"Ситуація ускладнюється. Все більше людей інфікуються невідомо де і від кого. Ми повинні звертати увагу наших мешканців на дотримання заходів безпеки, особливо у транспорті, тому що останніми днями надійшло багато скарг на відсутність там безпечних умов. Усім контролюючим та правоохоронним службам необхідно посилити роботу в цьому напрямку", – зазначив Григорій Пустовіт.

Начальник управління транспорту та зв’язку Володимир Степанов повідомив, що на вулицях нашого міста сьогодні працює 166 одиниць громадського транспорту та перевозять 64 тисячі пасажирів. За його словами, листи з проханнями дотримуватися карантинних вимог вони щодня надсилають перевізникам.

Контролюють роботу перевізників і правоохоронці спільно з працівниками департаменту муніципальної варти.

Читайте також: Вірус не відступає: у районі на Волині продовжує зростати кількість інфікованих COVID-19

"Ми повинні й надалі проводити роз’яснювальну роботу. Звертатися до людей з проханням дотримуватися режиму носіння масок в закритих приміщеннях, на ринках, в транспорті та дотримуватися соціальної дистанції. Пом’якшення карантину введено для того, щоб могли працювати наші підприємства, транспорт, заклади торгівлі та харчування. Якщо ми хочемо, щоб все працювало, то повинні бути самодисциплінованими", – резюмував Григорій Пустовіт.

Загалом, станом на 10.00 год. 15 червня в області зареєстровано 1438 випадків COVID-19, які підтверджено лабораторно методом ПЛР. Одужало 452 особи. 43  випадки хвороби завершились летально, інформує Волинська ОДА.

У Луцьку помер 85-річний чоловік інфікований коронавірусом.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook