Міністр охорони здоров'я Максим Степанов вважає, що на минулих вихідних в Україні карантину дотримувалися "так собі". Водночас він очікує на зменшення захворюваності мінімум через два тижні після введення карантину вихідного дня.

Читайте також: На час карантину у Луцьку для пенсіонерів хочуть зробити платний проїзд (петиція)

Про це він сказав під час онлайн-брифінгу МОЗ 21 листопада, пише ТСН.

"З 00:00 годин почав діяти карантин вихідного дня. Це вже другі вихідні, протягом яких він триватиме. Давайте будемо відвертими: на минулих вихідних дотримання карантину вихідного дня було так собі. Ми бачили в ЗМІ численні зупинки роботи або закладів громадського харчування, або фітнес-центрів з боку Нацполіції", – сказав Степанов.

Відповідно до розрахунків МОЗ, завдяки дотриманню правил карантину вихідного дня "точно можна стабілізувати ситуацію", однак це буде відчутно мінімум через два тижні після введення обмежень. 

Читайте також: В Україні понад 600 тисяч хворих на коронавірус: за минулу добу виявили 14 580 випадків

"Багато "експертів" з'явилися і почали говорити: "Ми вже провели перший карантин вихідного дня і не побачили зменшення". Є закони епідеміології, це аксіома – неможливо на наступний день після карантинних обмежень побачити зменшення захворюваності. Результат ми очікуємо мінімум за два тижні після дійсно проведеного карантину вихідного дня, після дотримання всіх встановлених обмежень. Усі обмеження – це життєва необхідність", – наголосив міністр. 

Нагадаємо, у суботу, 21 листопада, від 00:00 в Україні почав удруге діяти карантин вихідного дня. Він триватиме до 24:00 неділі, 22 листопада.