Погода навесні в Україні буде теплою, лише в середині квітня вночі можливі заморозки. Про це розповів народний синоптик Володимир Деркач.

Читайте також: 

За його прогнозом, у другій декаді березня опадів очікується небагато. Після 10 березня будуть спостерігатися температурні гойдалки, а потім істотно потепліє і до кінця другої десятиденки буде комфортна температура. Остання декада березня теж не розчарує. Незважаючи на незначне похолодання, весна вже не відступить. Про це пише Уніан.

"Початок квітня буде прохолодним, можливі невеликі опади. У середині першої декади температура почне зростати. Після 10-го числа потепління продовжиться – з невеликими перервами на день-два, вночі можливі заморозки. Перед Великоднем (19 квітня) ще потепліє, але буде вітряно. Опади протягом цього періоду будуть незначними. Тільки третя декада принесе більше опадів, але значного підвищення температури доведеться почекати", – розповів Деркач.

Травень, за прогнозом народного синоптика, почнеться з невеликих опадів, однак це не позначиться на температурі повітря, яка буде підніматися і досягне свого піку приблизно на екваторі першої декади. На термометрах можна буде побачити практично літні показники. Таке тепло протримається і захопить початок другої декади. А от далі дощі трохи "вгамують" температуру, помірні показники якої збережуться до кінця другої десятиденки. Остання декада травня порадує справжнім теплом, правда, пройдуть короткочасні дощі. Очікується, що в кінці місяця пройдуть зливові дощі і похолодає.

Читайте також: На Волині п'яний водій намагався хабарем відкупитися від штрафу

Деркач також поділився прогнозом погоди на літо.

"Літо принесе інтенсивні дощі зі шквалами і градом. Приємне тепло буде змінюватися прохолодою", – повідомив він.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook