Польща оплатить тестування на виявлення коронавірусу COVID-19 українським заробітчанам, які прямують до сусідньої країни на роботу. ПЛР-тести робитимуть коштом держбюджету країни і відбуватиметься воно за місцем праці робітників.

Читайте також: У місцях відпочинку на Волині посилять карантин через зростання хворих на COVID-19

Про це повідомив в ефірі одного із телеканалів посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький. 

Посол розповів, що усі українці на пунктах пропуску на кордоні обов’язково мають заповнити анкету, вказавши, де вони будуть жити і працювати у Польщі.  Це потрібно для того, щоб перевірити виконання умов карантину.

"Але що важливо, що цікаво, всі громадяни України, які їдуть до Польщі працювати, проходять тестування за рахунок держкоштів Польщі там, де вони будуть працювати", – сказав Ціхоцький. 

Читайте також: Польща запровадила нові правила перетину кордону для українців

Він також пояснив, що віднедавна у Польщі скоротили терміни ізоляції після прибуття з-за кордону. Так, протягом перших восьми днів заробітчанину обмежено пересування країною. Також упродовж цього часу обмежується кількість людей, з якими робітник з України контактує.

"Людина, яка приїхала, вона може в групі працювати, але тепер обмежені протягом восьми днів, а не 14, її можливості подорожі територією Польщі", – зазначив Ціхоцький. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook