Депутати, урядовці, представники силових структур і президент уперше зібралися разом після низки кадрових призначень, які відбулися внаслідок старту роботи нового українського парламенту.

Читайте також: Перша реформа нового Кабміну: у поліції забрали частину функцій

Глава держави озвучив перед посадовцями свої вимоги, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Іще до початку засідання ніхто не знав, про що буде розмова, але президент Володимир Зеленський швидко пояснив: тема одна – реформи.

"Суспільство не буде чекати кілька років, поки щось запрацює в Україні", – наголосив він.

Зі слів глави держави, раніше всі гілки влади тягнули на себе ковдру, тому реформи буксували, але зі створенням монобільшості та консолідацією влади Україна дістала унікальний шанс провести їх швидко. І сьогоднішня зустріч, по суті – це роздача завдань для народних обранців та новопризначенців.

"Це публічна точка відліку. Ми з вами фіксуємо найважливіші речі, пріорітети, строки виконання цих стратегічних для України завдань", – пояснив Зеленський.

Він пояснив, що влада мусить легалізувати казино, видобуток бурштину, запустити масштабну приватизацію та зняти мораторій на продаж землі – на написання та направлення цих законопроектів у Раду президент дав місяць. А до 1 грудня ці закони мають іще й бути ухвалені, при цьому поіменно названо тих, хто має втілювати це в життя: "Відповідальні – Дмитро Разумков та Давид Арахамія. Гончарука теж прошу долучитися".

Читайте також: Зеленський дав Польщі історичну обіцянку: про що мова

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook