Деякі алкогольні напої можуть принести організму більше шкоди, ніж інші. Повідомляє сайт zdorovia.

Читайте також: Замінить Супрун: стало відомо, хто очолить МОЗ

Пиво. Звичка вживати пиво абсолютно непомітно може перейти в справжній алкоголізм. Справа в тому, що сам смак пива активізує виділення гормону задоволення – дофаміну, що сприяє формуванню звикання, потреби пити ще і ще. Але пиво у великих кількостях може провокувати запалення підшлункової залози, а також збільшення серця в розмірах – поява так званого "бичачого серця".

Крім того, в чоловічому організмі під впливом пива активно викидаються в кров жіночі статеві гормони. Для жінок-любительок пива підвищується ризик захворіти на рак.

Шампанське. Через вуглекислий газ в шампанському алкоголь дуже швидко всмоктується в кров і в організмі швидше відбувається інтоксикація. Лікарі застерігають про те, що шампанське сприяє гниттю харчових мас в кишечнику, що може призвести до отруєння.

Ще один факт: під дією шампанського може погішуватись зір.

Читайте також: П'яний українець заснув за кермом під час руху в Польщі

Коктейлі. Ці напої можуть значно руйнувати печінку і провокувати стибки тиску, тим самим порушуючи роботу серця. До того ж зазвичай ці напої дуже калорійні. В результаті вони ведуть до ожиріння, руйнуючи попутно зуби і печінку.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook