Нардеп із Волині Ірина Мирославівна Констанкевич розповіла про свої літературні вподобання та поділилася прочитаними книгами, які її найбільше вразили за останній рік. 

Читайте також: ТОП-5: волинський депутат склав список улюблених книг

Ірина Мирославівна за освітою – філолог, тому її важко здивувати літературними творами. Та все ж таки, нардеп поділилася книгами, які залишили в її душі незвичайний "слід".

"Чим можна здивувати філолога? Звичайно ж стилем!

1. Трилогія Айн Ренд "Атлант розправив плечі" стала для мене відкриттям. Я насолоджувалася образами, динамічним сюжетом, точним словом, парадоксальними думками. Книга для гурманів.

2. Книга Богдана Жолдака "Під зіркою Лукаша" – про унікальну людину, поліглота, перекладача світових літературних шедеврів і творця власне українських перекладних шедеврів Миколу Лукаша.

3. Ювал Ной Харарі – це відкриття для сучасних українських гуманітаріїв. І його трикнижжя "Людина розумна", "Homo Deus" і "21 урок..." – це про людину через призму минулого, сучасного і майбутнього.

Цікаво читати, спонукає до роздумів і конспектування. Текст потребує повільного темпу і часу, аби заглибитися. І тоді отримуєш насолоду! До прикладу "Людство мислить наративами, а не фактами, числами чи рівняннями, і що простіша оповідь, то ліпше".

Читайте також: Відома луцька активістка Юлія Євпак поділилась своїми літературними смаками, склавши топ-5 найулюбленіших книг

4. Книга Андерса Ерікссона та Роберта Пула "Шлях до вершини" – щойно вийшла з друку, переклала її моя подруга і тому я ще раз читаю-перечитую, як важливо багато працювати, щоб бути професіоналом.

5. І книги із серії про художників Кетрін Інґрем "Це Воргол", "Це Далі" захопили сучасними поліграфічними рішеннями і оформленням. Тексту мало, а зміст максимально сконцентрований через візуальні прийоми. Цікаво і ефективно у сприйнятті", – зазначила нардеп.

Вікторія Прийма

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter