Енергетики допомагають, якщо нам потрібно домогтися короткочасного і потужного припливу енергії. Однак ці напої мають негативний вплив на здоров'я людини.

Читайте також: Чай шкідливий: несподівані висновки вчених

Безсоння. Кофеїн проганяє сон, і часом на довгий період. А в енергетиках кофеїн поєднується ще й з цукром, що може стати причиною тривалого безсоння.

Головні болі. Якщо ви регулярно вживаєте енергетичні напої, то ймовірність появи важких головних болів вище, ніж у людей, яких не п'ють їх взагалі. Це відбувається через те, що в енергетиках різний вміст кофеїну. Зміна показника кофеїну в організмі може спровокувати головний біль.

Зупинка серця. При надлишку кофеїну виростає навантаження на серце, яке починає скорочуватися більш інтенсивно. В екстремальних випадках це може спровокувати зупинку серця. Енергетичні напої протипоказані людям, які мають хронічні серцево-судинні захворювання.

Читайте також: Повідомили про цілющі властивості томатного соку

Тривожні розлади. Деякі вчені вважають, що при великих дозах кофеїнізірованних напоїв на кшталт енергетиків людині частіше загрожують напади паніки і тривожних розладів.

Діабет другого типу. Високий вміст цукру в кофеїнізірованних напоях призводить до тимчасових стрибків енергії, але при тривалому вживанні це може підвищити ризик розвитку діабету другого типу.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook