Український дієтолог Світлана Фус розповіла про 5 причин, чому варто любити і їсти кавун в літній сезон.

Читайте також: 5 найкорисніших для здоров’я продуктів в серпні

Жінка також навела кілька протипоказань, при яких не можна смакувати великою ягодою на сторінці у Facebook.

Кавун чудово освіжає, втамовує спрагу і наповнює організм водою. За словами Світлани Фус, кавун також багатий на електроліти та лікопен, який стимулює виробництво колагену і перешкоджає пошкодженню шкіри УФ-променями.

Кавуни "не можна їсти при діареї, коліті, загостренні хвороб органів травлення, при каменях у нирках та захворюваннях передміхурової залози".

Читайте також: Експерти назвали продукти, які зменшують потовиділення

Дієтолог також рекомендує купувати ягоди зараз, коли вони дозрівають природним шляхом і не містять нітратів.

Світлана Фус рекомендує 5 фактів про кавун, які обов'язково варто включити в раціон правильного харчування.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter