Президент США Дональд Трамп написав різкі листи лідерам кількох країн-членів НАТО. У своїх посланнях американський лідер дорікнув членам Альянсу "надто низькими витратами на оборону" і дорікнув, що США з цього приводу "втрачають терпіння".

Читайте також: Пінчук заплатив раднику Трампа $115 тисяч

Як пише видання The New York Times, такі листи Дональд Трамп надіслав у червні лідерам Німеччини, Бельгії, Норвегії та Канади.

Дипломатичні джерела видання зазначають, що, за їхньою інформацією, Трамп відправив щонайменше 12 листів із подібним змістом керівникам Італії, Люксембургу, Нідерландів, Португалії та Іспанії.

Такий вчинок президента США свідчить про загострення відносин між США та їхніми союзниками напередодні саміту, який запланований на 11-12 липня у Брюсселі.

"Листи, надіслані у червні, є ознакою загострення між Трампом і американськими союзниками, у той час коли лідер США очолить зустріч на вищому рівні НАТО наступного тижня в Брюсселі", – йдеться у матеріалі The New York Times.

Читайте також: Дональд Трамп і Кім Чен Ин підписали комюніке у Сінгапурі

У своїх листам Трамп дорікає союзникам, що ті не роблять достатньо для того, "аби розділити тягар колективної оборони".

За даними джерел The New York Times, глава Білого дому особливо різко дорікнув канцлерці Німеччини Ангелі Меркель за те, що "деякі союзники не активізувалися, як було обіцяно".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter