У Києві троє юнаків поранили пасажира, який заступився за кондуктора.

Читайте також: Поліцейські обстріляли авто, щоб зупинити порушника на Рівненщині

Конфлікт між молодими людьми і постраждалим почався в салоні автобуса. Чоловік заступився за кондуктора, якого образили хлопці за те, що він зробив їм зауваження, повідомляє прес-служба ГУ НП Києва.

Товариші продовжили суперечку з незнайомцем, який згодом переріс у бійку на вулиці. Зрештою правопорушник дістав зброю і двічі вистрілив в опонента.

Потерпілий почав тікати від молодих людей в сторону станції метро "Мінська", але один з них наздогнав його і вдарив ножем у живіт. Після цього зловмисники зникли.

Поранений чоловік звернувся за допомогою до поліцейського в метро. Капрал поліції передав потерпілого лікарям "швидкої", а сам, викликавши підмогу, почав пошуки зловмисників.

За попередніми висновками лікарів, у уродженця Вінницької області два проникаючі вогнепальні поранення обох ніг і проникаюче колото-різане поранення живота. Зараз він перебуває під наглядом лікарів.

Читайте також: У Луцьку чоловік вчинив стрілянину з мисливської рушниці

Завдяки свідченням очевидців за кілька хвилин вдалося встановити місцезнаходження підозрюваних. Їх затримали в закладі швидкого харчування недалеко від місця злочину. Спілкування з затриманими продовжилося в кімнаті поліції

Правопорушниками виявилися місцеві жителі, 1997, 2001 і 2002 років народження. Двоє неповнолітніх хлопців перебувають на обліку в секторі ювенальної превенції Оболонського управління поліції. Їх повнолітній товариш також в минулому потрапляв до поля зору правоохоронців.

Слідчо-оперативна група вилучила речові докази для проведення необхідних експертиз та слідчих дій.

Слідчим відділом розпочато одразу дві кримінальних провадження: за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) і за ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Фігурантам загрожує до восьми років в'язниці.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter