Сьогодні лише протягом кількох годин, у селі Струмівка, екіпаж патрульних притягнув до адмінвідповідальності десятки водіїв.

Повідомляє патрульна поліція Волинської області.

Читайте також:  На Волині бус врізався у вантажівку з продуктами: є потерпілі (фото)

"76, 90 і навіть 112 кілометрів за годину – такою була швидкість керманичів, хоча мала становити всього лише 50 км/год у населеному пункті", – каже патрульний Василь Шимчук.

Реакція водіїв на вимірювання швидкості, зазвичай, позитивна. Більшість обгрунтовують порушення тим, що дорога хороша, тому й "летять". Однак інспектори вказують на пішохідні переходи, зупинки, будинки в населеному пункті, тож висока швидкість несе значну небезпеку і самим водіям, і іншим людям.

"При швидкості 50 кілометрів за годину набагато нижча ймовірність потрапити в дорожньо-транспортну пригоду, адже тоді можна і швидше зреагувати, пригальмувати, змінити маневр. У першу чергу, ми тут виконуємо превентивну функцію, застерігаємо від необдуманого перевищення швидкості, що може мати тяжкі наслідки", – зазначив патрульний Василь Сахан.

Нагадаємо, що відсьогодні волинські патрульні вимірюють швидкість руху транспортних засобів у населених пунктах на всій дорозі Н-22 від 0 до 130 кілометра (від Устилуга до посту в Цумані).

Про фото- та відеофіксацію порушень правил дорожнього руху свідчать відповідні дорожні знаки.
Екіпаж може розміщуватись у будь-якому населеному пункті на цій дорозі та зупиняти водіїв за перевищення швидкості чи інші порушення.
При цьому у службового автомобіля мають бути увімкнені проблискові маячки, а патрульні повинні назвати водієві причину зупинки.

Збережіть і передайте іншим інформацію, де вимірюється швидкість на дорогах Волині:

М-07 Київ-Ковель-Ягодин (414-470 км),
М-19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече (80-137 км),
Н-22 Устилуг-Луцьк-Рівне (0-130 км).

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook