У середмісті Чернігова по вул. Любецькій сталася аварія. 12 людей постраждали. Серед них одна неповнолітня дитина. Маршрутка на повній швидкості в’їхала в тролейбус. Той зупинився за кілька хвилин до зіткнення. У рогатика відпали електроприймачі, повідомляє Чеline.

Читайте також:Жахлива ДТП на Рівненщині забрала життя двох людей

"З пояснення водія і кондуктора. Вона саме залізла на драбину. І в цей момент сталася ДТП", — розповідає начальник безпеки ЧТУ Олександр Рижий. Обидва транспортні засоби були наповнені пасажирами. Найбільше постраждали чернігівці, які їхали в маршрутному мікроавтобусі.

"Не було відчуття гальмівного шляху, ми їхали і щосили врізались у тролейбус. Люди кричать, плачуть, у крові постраждалі", — згадує пасажир маршрутки Микола.

Наразі семеро людей звернулися до міської лікарні по допомогу. "Об поручень добре вдарився, тут сильно розсічено. – Вас зашивали? – Ні, ще чекаю. Палець – відкритий перелом, череп цілий, сказали", — говорить постраждалий в аварії Олександр Орешко.  

"Я стояла за водієм, у момент зіткнення маршрутки з тролейбусом на мене впали всі люди, я проломила грудною кліткою перегородку до водія. Основний удар на ліву сторону, груди та на спину", — відзначає постраждала в аварії Олена Шелег. Мало не найбільше постраждала дівчина, яка сиділа на передньому сидінні біля водія. Адже удар припав саме на її бік. Добряче дісталося й водійці тролейбуса, яка в мить зіткнення стояла на драбинці позаду тролейбуса.

"Я міняла вуглі, поміняла і …я навіть не чула удару, не зрозуміла, чого лечу, й опинилась на землі. Думала, що тролейбус котиться, вдарилась об східці, тут болить і нога болить", — говорить Валентина Галавська, водій тролейбуса.

Наразі всім надають медичну допомогу: обробляють рани, роблять рентгени, за потреби госпіталізують.  

"Поки середня важкість,забійні травми голови, черепно-мозкова травма, важких переломів поки що немає", — розповідає черговий лікар-травматолог ЧМЛ № 2 Олександр Савченко. Серед постраждалих і хлопчик. Його відвезли до дитячої обласної лікарні.

"Голова болить, якщо торкатися (показує). Коли все сталося, я сидів на передостанньому сидінні біля вікна. При ударі це сидіння впало, я впав на нього і вдарився головою. Під час аварії мені було страшно. А потім було страшно за інших людей, що з ними трапилось, бо в мене лише гуля, а в них струс мозку, переломи", — говорить постраждалий в аварії Макарій Локоть.

Макарія обстежують лікарі, наразі зробили томографію.

"Цілі кістки, дитина отримала шок, і це струс мозку… треба спостерігати, проходити клінічне лікування", — відзначає мати постраждалого хлопчика Олена Локоть. На місце пригоди з’їхалися екіпажі патрульної поліції. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом аварії.


"Зараз проводиться оформлення пригоди. Патрульні забезпечують проїзд автомобілів і безпеку дорожнього руху", — коментує прес-офіцер Чернігівської патрульної поліції Віталій Копистко. Водій маршрутки не постраждав, його обстежили на вміст алкоголю в крові. Говорити на камеру водій відмовляється та позаочі переконує: тролейбуса не помітив, бо його засліпило сонце.

 "Цей транспортний засіб обстежили. Є позначка механіка. А щодо аварії, то поки що це погодні умови, було сонце… А далі будемо дізнаватись", — говорить заступник начальника управління «Укртрансбезпека» в Чернігівській області Юлія Полованюк. Таку ж версію озвучують постраждалі й очевидці події.

"Певно, засліпило, тому що було жорстке сонце, він не встиг вивернути. Бачив, він їде, потім різко вивернув руль і удар", — припускає очевидець аварії Олександр Коновалов. Усі пасажири маршрутки застраховані, тому перевізник обіцяє, що страховка мусить покрити витрати людей на лікування.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter