У Польщі сталась аварія з українцями, у якій одна людина загинула, ще п'ятеро травмовані. ДТП сталась через те, що автобус врізався в огорожу і вилетів на узбіччя. Це − вже друга за місяць аварія з нашими співвітчизниками, яка сталась на тому ж самому місці. 

Читайте також: Український мікроавтобус потрапив у моторошну аварію в Польщі, є загиблий і поранені (фото)

Про це 22 березня йдеться в ТСН.19:30.

"Інформація про ДТП надійшла о 23 год. 21 березня. На місце приїхали 19 рятувальних бригад з різних районів. В автобусі, який протаранив відбійник і перевернувся, їхали десятеро громадян України. Одна людина загинула на місці, п'ятьох ми доставили в лікарні. Чотирьох українців, які були у нормальному стані, завезли в гуртожиток", − розказав речник Підкарпатської рятувальної служби Марцін Бетлєя. 

Польська прокуратура говорить про дві можливі причини аварії: несправність автобуса або неуважність водія. Важкими також були погодні умови − йшов мокрий сніг. Вдалося з'ясувати, що водії автобусу, який прямував з Вроцлава у Чернівці, – родичі (син і батько). Син, якому 23 роки, знаходився за кермом – був тверезий. Він дивом вижив, адже найсильніший удар від зіткнення з відбійником припав на передню частину автобуса. Другий водій, його батько, у момент зіткнення відпочивав. Для нього ця подорож стала останньою. Коли приїхала швидка, чоловік ще був живий, його реанімували, але сталося найгірше. 

З вцілілими у ДТП українцями вже спілкувалися представники прокуратури, але пасажири в момент зіткнення спали, тому майже нічого з'ясувати не вдалося. Водія допитають завтра.

У лікарнях перебуває п'ятеро пасажирів трагічного рейсу. У наших земляків переломи кінцівок, травми голови, в однієї людини переламаний хребет, але лікарі переконують, що життю жодного нічого не загрожує.

Місце трагедії багато хто в Польщі вже називає "проклятим", адже саме тут 6 березня перевернувся інший український автобус. Тоді загинуло 5 українців, десятки потрапили до лікарень.

Читайте також: Просять встановити особу вбитого українця, тіло якого знайшли у Польщі

"Те, що сталося, нам здається неможливим. Адже саме на цьому місті два тижні тому трапилася така ж аварія, теж українського автобуса. Я хотіла б висловити співчуття родині загиблого. Це − трагедія, яку ми переживаємо разом з українцями. Після першої аварії ми перевірили цей відрізок автостради − всі знаки, розмітки, і дійшли до висновку, що там все правильно", − сказала воєвода Підкарпатського воєводства Ева Леніарт.

Місцева влада обіцяє, що вже на цьому тижні встановить додаткові попереджувальні знаки, які інформуватимуть водіїв про наближення до небезпечної дороги.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook