На офіційному сайті громадського руху "Чесно" можна перевірити політика на причетність до так званих брудних справ, наприклад, кнопкодавство чи прогули.

Читайте також: "Дивитися на всі ці борди нестерпно", – Вакарчук іде в політику

Окрім того, можна подивитися чи не був кандидат у президенти залучений у корупційних схемах. Наприклад, кандидат Юрій Бойко причетний до корупційних розслідувань.

Про це у прямому ефірі 24 каналу повідомив координатор громадського руху "Чесно" Микола Виговський.

Він зауважив, що виборцям дуже важливо зважено приймати рішення, не довіряти політичній рекламі та засиллю білбордів на вулицях. А також реально вивчати біографії кандидатів. Зокрема на сайті "PolitHub" можна переглянути політичну траєкторію більшості претендентів на президентське крісло. 

На думку Миколи, якщо політик часто змінює політичні вподобання – значить він є нестабільним. Також треба зважати на те, хто з якої партії переходив та чому це відбувалося.

"Якщо політик хоче отримати владу в Україні, нехтуючи Конституцією та законами, то цей він не заслуговує на голос виборців. Треба акцентувати свою увагу на позицію кандидатів, адже він може обіцяти золоті гори, проте не мати чіткої позиції у розв'язанні ґрунтовних питань", – наголосив Виговський.

Говорячи про Володимира Зеленського, він зазначає, що його висування є наслідком того, що українці втомлені від старої політичної еліти. 

Читайте також: Зеленський повідомив про початок політичної кар'єри ще одного учасника "Квартал 95"

"Це просто парад популізму. Якщо політики не домовляться між собою про підтримку єдиного кандидата від тієї чи іншої партії, то програють вибори двом українським мастодонтам – Порошенко та Тимошенко – або ж може статися несподіване чудо і перемогу отримає Зеленський", – додав координатор громадського руху "Чесно".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter