Нещодавно кілька волинських ЗМІ поширили інформацію про те, що воїни АТО обурені діяльністю міської влади, яка ніби-то ігнорує фінансування програми купівлі житла учасникам АТО. Зокрема, голова Луцької міської організації Спілки воїнів АТО Волині Олег Кобилинський сказав, що у кабінетах влади думкою учасників АТО повністю нехтують.

Читайте також: Розповіли, які програми передбачені для допомоги бійцям АТО у Луцьку

Журналісти "Під Прицілом" вирішили поцікавитись у радника Луцького міського голови Ігоря Поліщука, яка його думка стосовно подібних звинувачень і чи не є вони безпідставними.

"Місто Луцьк – це фактично одне з небагатьох міст, яке реалізує програму придбання житла воїнам АТО та яке фінансує їх в такому обсязі, тому що 8 мільйонів гривень з бюджету міста – це величезні кошти. У міста, окрім придбання житла для атовців, є маса інших потреб: це ремонти навчальних закладів, ремонти медичних закладів, це різноманітні соціальні проекти, тому я вважаю, що це величезні кошти, які виділяє місто. Тому так як ми домовлялись, так ми і фінансуємо цю програму.

Що стосується виділення цих коштів на листопадовій сесії, то я думаю, що це відбудеться пізніше, адже на наступну сесію перерозподілу бюджету не передбачається, а відбудеться це все трішки пізніше.

Стосовно виділення 1 мільйона гривень на придбання житла для атовців від депутата Андрія Покровського, то мені невідомо, щоб він ще якось допомагав воїнам АТО. Можливо він просто не афішував ці заходи.

А ще я думаю, що таким активістам як Олег Кобилинський просто не варто займатися політикою. Питання, яке зараз всіх цікавить найбільше, явно просякнуте політикою", – зазначив Ігор Поліщук.

Читайте також: Як у Луцьку працює програма придбання житла для атовців на умовах співфінансування

Нагадаємо, що на черговій сесії луцької міської ради, яка відбулася 31 жовтня, "свідомий" депутат Андрій Покровський вирішив черговий раз пропіаритись на темі житла для воїнів АТО та виділив  із своєї кишені 1 мільйон гривень на придбання житла для атовців.

Проте, додамо, що це уже не перший раз, коли депутат Покровський намагався "допомогти" атовцям, тим самим щоразу дбаючи тільки про себе.

У 2015 році Луцька міська рада абсолютно безкоштовно виділила бізнесмену та депутату міськради Андрію Покровському земельну ділянку у розмірі 1 гектар на вулиці В’ячеслава Чорновола, на якій за лічений час виріс сучасний ЖК "Казкова оселя", власником якого і є той самий обранець громади.

Дана земельна ділянка виділялася Покровському з благими намірами: у тексті рішення йшлося про те, що при укладанні інвестиційної угоди, згідно з якою 8% житлової площі має бути передано Луцькій міськраді для забезпечення житлом бійців АТО. Проте цей пункт рішення так ніхто і не виконав. Формально забудовника не можна зобов’язати це зробити.

У такий спосіб Андрій Покровський безкоштовно заволодів ділянкою землі, маніпулюючи питанням житла для учасників АТО. Зрозуміло, що усі квартири, які нібито мали виділятись захисникам вітчизни та їхнім сім'ям, будуть продані за ринковими цінами. Окрім того, будівництво відбувалось із серйозним порушеннями закону. Тож чи надійдуть зараз виділені кошти на програму придбання житла атовцям, залишається тільки здогадуватись.

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter