Міністр охорони здоров'я Ілля Ємець виступає за впровадження в Україні надзвичайного стану через епідемію коронавірусу. Він наголосив, що при відповідному голосуванні депутати мають не боятися, в проявити силу волю.

Читайте також: В Івано-Франківську підтвердили нові випадки захворювання коронавірусом

Про прохання щодо запровадження надзвичайного стану мовиться у повідомленні пресслужби Міністерства охорони здоров'я.

Міністр висловив переконання, що коли б такий режим запровадили ще раніше, то вдалося з запобігти розповсюдженню епідемії територією України.

"Я говорив про це ще з першого дня своєї роботи в Уряді. Це треба було робити з самого початку. Якби це вдалося, то такого поширення, яке зараз геометрично розвивається, не було б", – зауважив Ілля Ємець.

Читайте також: В Україні зафіксували 26 випадків COVID-19 за добу

Окремо він звернувся до депутатів Верховної Ради і закликав їх проголосувати за введення надзвичайного стану. Мовляв, вони повинні проявити силу волі, не боятися, а зібратися і підтримати це рішення для порятунку українців.

Цікаво, що перед таким голосуванням і самі депутати мають пройти експрес-тестування на коронавірус.

Міністр також заявив, що для ефективної боротьби з поширенням коронавірусу в Україні всі українці повинні зайняти свідому позицію, мінімізувати контакти з іншими, дотримуватися правил гігієни, а також виконувати поради МОЗу.

Читайте також: В Україну з Китаю прибув літак з партією тестів для виявлення коронавірусу

Нагадаємо, вчора повідомлялося про можливе зараження нардепа Горбенка, також, варто зазначити, що під загрозою ще 20 депутатів. Першим серед депутатів на коронавірус захворів Сергій Шахов.

У нардепа Вельможого із сином також підозрюють COVID-19.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook