Закон "Про президента", який пропонує ухвалити у парламенті "Самопоміч", обмежить можливості новообраного президента виконувати ті обіцянки, які він дав під час виборчої компанії. 

Читайте також: У Порошенка розробили план проти Зеленського: зрив інавгурації і обмеження повноважень

Про це в ефірі "Право на владу" на "1+1" заявив політтехнолог новообраного президента Володимира Зеленського Дмитро Разумков, повідомляє ТСН.

"Закон про президента потрібний, але він повинен бути в рамках чинної Конституції. Той законпропроект, який планують розглянути у парламенті і який є у загальному доступі, це дуже серйозне обмеження прописаних у Конституції повноважень президента України. Якби в рамках цього закону було усе, дароване Конститцією, ми б не заперечували", – сказав він. 

Читайте також: Чому Порошенко благає не втікати своїх міністрів з Уряду

За словами Разумкова, якщо приймуть закон "Самопомічі", Зеленський не зможе виконати свої передвиборчі обіцянки. "Це удар під дих не тільки Зеленському, а 73% його виборців, які сподіваються, що він виконає усі свої обіцянки", - наголосив політтехнолог.

У команді новообраного президента зазаначають, що варто прийняти такий закон, який би не вимагав внесення змін у Конституцію України. "Норми, які прописані у документі "Самопомічі" створюють напружену ситуацію і в суспільстві, і в політикумі", – заявив Разумков.

Як повідомлялося раніше, фракція  "Самопоміч" підготувала законопроект "Про Президента України", в якому хочуть чітко врегулювати повноваження глави держави та включити частину про імпічмент. Основне, на чому наголошували самі ініціатори, це обмеження права президента призначати людей на низку посад. Зокрема, в проекті закону пропонують забрати у глави держави право призначати директора НАБУ і голову Держбюро розслідувань та "передати їх" прем'єру, а призначення голови СБУ, за яке відповідає президент – пропонують віддати Верховній Раді. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook