Народні костюми та пісні з чотирьох континентів та спільні фото кількох сотень учасників масштабного міжнародного фестивалю: представники фольклорних колективів з Туреччини, Єгипту, Індії, Литви, Італії, Мексики та України зібралися на Театральному майдані у Луцьку.

Читайте також: У Луцьку перекриють рух окремими вулицями у зв'язку із проведенням заходів (Перелік)

Спільне фотографування учасників відбулося 22 серпня у центрі міста поблизу стели Героїв Небесної Сотні та загиблих за єдність України, про це пише Інформаційне агенство Волинські новини.

Директор фестивалю Юрій Войнаровський нагадав, що фестиваль відбувається з 1994 року і цьогоріч став п’ятнадцятим.

"Я дуже прошу Бога, щоб не загинув більше жоден воїн на сході, від сьогодні і назавжди, щоб не було траурних хвилин у Луцьку та в Україні і прошу в Бога погоди, і щоб всі учасники були здорові, мали хороший настрій, а глядачам щоб усе сподобалося", − зауважив він.

Юрій Войнаровський зазначив, що фестиваль підтримав Фонд Ігоря Палиці "Тільки разом", Луцька міська рада та ПрАТ "Луцьксантехмонтаж №536".

Перш за все учасники фестивалю вшанувати пам'ять полеглих, поклавши квіти до фотостенду та провівши хвилину мовчання. Відтак, для спільного фото на спеціально встановленому на майдані постаменті зібралися представники усіх країн-учасників.

Читайте також: Центральна вулиця Луцька перетворилася у фестиваль-ярмарок "Берегиня" (фото)