Ціни на м’ясо та м'ясні продукти вітчизняних виробників продовжують зростати.

У Держстаті підрахували, що в березні найбільше подорожчало м'ясо свійської птиці – на 2,5%. Майже на 1% додала у ціні свинина. Подорожчання зачепило також ковбасні вироби.

Економісти стверджують, найближчим часом слід чекати на зростання цін на курятину та свинину в магазинах, передає "Урядовий кур'єр".

Читайте також: Підрахували кількість продуктів, які можна купити на мінімалку

За словами голови Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенка ціни на деякі товари в супермаркетах протягом двох з половиною місяців нового року у зв’язку зі зміцненням гривні зменшилися. В основному стала нижчою вартість тих продуктів, які мають короткі терміни споживання: деякі види м’яса, молочних товарів.

Аналітика стверджує, що зниження цін торкнулося 31 найменування продуктів. Проте 71 вид товарів трохи подорожчав. Однак фінансові експерти застерігають, що у травні курс гривні знову почне падати, тож за цієї умови продукти до літа подорожчають у середньому на 5%, а деякі – на 15%.

Якщо цього не станеться і гривня триматиметься у звичних межах – 26 – 26,7, то ціни в середньому зростуть не більш ніж на 1%.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter