В Україні відбудеться сезонне подорожчання низки продуктів харчування. Зокрема, восени подорожчають соняшникова олія, свинина, яйця.

Читайте також: В магазинах зростає ціна на українську олію, її тим часом продають за кордон

"За 20 років у сфері торгівлі я переконалася, що деякі продукти харчування незмінно дорожчають восени. Такий процес не зупинити", – заявила директорка однієї з торгових мереж у Вінниці Наталя Рекута. Про це повідомляє "РБК-Україна".

Крім того, очікується подорожчання круп і м'ясних продуктів. За її словами, зростання попиту на західних ринках призводить до зростання цін на внутрішньому.

"Виробникові просто немає сенсу продавати дешевше та витрачати кошти на зберігання продукції. Збільшення експорту вплине і на наш улюблений стратегічний продукт – сало", – додала Рекута.

Читайте також: В Україні завершилася епоха дешевого меду, – виробники

Також експерт очікує, що зростання курсу долара призведе до подорожчання чаю, кави і риби.

Також восени в Україні, найімовірніше, подорожчають молоко та молочні продукти. Одна із причин – в цей період року зменшуються надої молока, що і впливає на ціну.

Вартість продуктів може підвищитися частково через інфляцію. Крім того, якщо в країну надходять імпортні продукти, то їхня ціна не може бути нижчою, ніж на зовнішніх ринках.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook