Із кожним роком фермерів, які займаються ранніми овочами та ягодами, меншає.

Читайте також: У Волинській області найбільша посівна площа в Україні

Друг на Херсонщині має поля з полуницею. Вкладає в неї стільки, що мусить продавати не менш ніж по 40 гривень. А в сезон ціна опускається вдвічі, – говорить постачальник із Вінниці 40-річний Олексій Йорданцев,  передає Gazeta.ua.

"На базарах в основному торгують українськими овочами. Капусту, огірки привозять із Закарпаття, помідори, картоплю – з Херсона, Миколаєва. На вартість впливає доставка. Перед святами зазвичай більше купують. А постачають у регіони менше. Тому ціни зростають. Більше товару везуть у столицю, бо там активніше його беруть. Наприклад, першу полуницю у Вінниці купують по 200–300 грамів. У Києві – півкілограма-кілограм", – розповідає чоловік.

Рання капуста коштує 30–35 грн, солодкий перець – 80, молода картопля – 55. Огірки та помідори продають по 35–40 грн. Найбільше коливається ціна на полуницю. Протягом тижня може опускатися з 200 до 100 грн/кг.

Читайте також: Ціна на "борщовий набір" рекордно зросте в Україні

"Два дні тому полуницю продавали по 200 гривень. Хоча перед тим була по 130. Вартість залежить від постачальників, – каже Віта Студілко, 36 років. Торгує на вінницькому ринку Урожай. – Дешевої ягоди цього року не буде. Коштуватиме не менше 50 гривень за кіло. Навіть коли на ринку з'явиться місцева полуниця", – додав Олексій Йоданцев.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter