На Сході нашої держави за офіційними даними прес-центру ООС, в листопаді 2019-го внаслідок бойових дій загинули та померли від поранень 6 воїнів-героїв. Усі вони – представники ЗСУ.

Читайте також: Волинський ветеран АТО загинув у страшній аварії (фото)

Герман Бродніков, старший солдат 92-ї окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка.

Герман Бродніков – перша бойова втрата Об’єднаних сил у листопаді. Він загинув 7 листопада внаслідок ворожого обстрілу з протитанкової керованої ракети. Хлопцеві було 23 роки. Мешкав у місті Чугуїв на Харківщині. У лавах 92-ї бригади ЗСУ Герман служив із 2016 року.

Геннадій Моторін, солдат 92-ї окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка.

7 листопада унаслідок того ж ворожого й підступного обстрілу із протитанкової керованої ракети ще троє наших військових зазнали поранення різного ступеня важкості. Наступного дня від отриманих ран помер другий воїн 92-ї бригади ЗСУ – солдат Геннадій Моторін.

Юрій Хомік, солдат 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого.

56-річний оборонець української землі загинув у районі операції Об’єднаних сил 14 листопада внаслідок ворожого обстрілу. Куля ворога поранила чоловіка на бойовій позиції в Луганській області. Його життя обірвалося під час операції в медичному закладі містечка Гірське. Солдат Хомік був одним із найдосвідченіших воїнів 14-ї бригади ЗСУ. Юрій – мешканець Володимира-Волинського Волинської області. 18 листопада у рідному місті відбулася церемонія прощання з українським воїном.

Артем Соколов, сержант 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого.

У цивільному житті за фахом він – учитель трудового навчання, креслення та фізкультури. А на війні за Україну був відважним захисником. 16 листопада молоде життя сержанта Соколова забрала ворожа снайперська куля. Упродовж двох діб героїчна "князівська" бригада зазнала двох безповоротних утрат. Артему було 32 роки. Удома його не дочекалися дружина та двоє дітей.

Євген Коростельов, полковник, командир 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади.

Уранці 19 листопада всю Україну облетіла сумна і гірка звістка: у Харківському військово-медичному клінічному центрі Північного регіону помер командир 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади полковник Євген Коростельов. Його вважали одним із найкращих бойових офіцерів і командирів Українського війська. У жовтні полковник Коростельов очолив 128-му бригаду ЗС України із Закарпаття, змінивши на посаді Героя України Сергія Собка.

Олексій Капустян, воїн 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗС України.

Олексій Капустян загинув унаслідок ворожого обстрілу 29 листопада на Донеччині. Йому було 26 років. Він із села Кринички Гощанського району Рівненської області. На війні – з 2014 року. У захисника залишилися мати і маленька донька.

Читайте також: На Донбасі жорстоко вбили ветерана АТО, тіло 10 днів пролежало у канаві

ВІдео − Еspreso.tv:

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook