У 2017 році Львів відвідало 2,6 млн туристів, які витратили під час перебування в місті 615 млн євро. Такі цифри наводить управління туризму Львівської міської ради, передає Zaxid.net.

Читайте також: Понад 4 мільйони гривень планує заробити Луцький зоопарк

Найчастіше до Львова приїжджають українці, поляки та білоруси. У десятку країн, чиї жителі люблять подорожувати до Львова, входять також Туреччина, Німеччина, США, Литва, Великобританія, Чехія і Канада.

"Для аналізу ринку в'їзних туристів ми користуємося трьома джерелами збору інформації: опитування гостей міста методом face to face, статистика відвідувачів центрів туристичної інформації та дані Львівського туристичного барометра, якому надають інформацію заклади розміщення", – розповіла начальник управління туризму Львівської міськради Галина Малець.

Читайте також: Україна потрапила в ТОП-10 найнебезпечніших країн для туризму

В середньому один турист витрачає близько 75 євро в день, а середня тривалість перебування – 4,4 дня. Чверть туристів подорожують самостійно – інші вважають за краще подорожі з друзями, родиною чи в складі туристичних груп.

Найпопулярніші туристичні об'єкти міста – Оперний театр, Ратуша і Високий Замок. Кращими способами провести час у Львові вважають відвідування ресторанів і кафе, прогулянки і відвідування закладів культури.

За словами Малець, протягом перших двох тижнів 2018 року у Львів приїхали близько 250 тисяч туристів.

"Ми не робили ґрунтовного аналізу, але за даними, які ми отримали від готелів, і статистикою центрів туристичної інформації можна орієнтуватися на цифру чверть мільйона", – розповіла Малець.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook