У 2020 році в Україні очікується підняття мінімальної зарплати та пенсії. Після презентації проекту державного бюджету на наступний рік стануть відомі точні цифри. Однак підняття зарплат та пенсій в уряді анонсують уже сьогодні. Повідомляє "OBOZREVANEL".

Читайте також: Українцям можуть підвищити пенсію та зарплату

У Кабміні прогнозують, що в середньому заробітна плата у 2020 році буде на рівні 12,5 тис. грн. На розмір виплат може вплинути і обіцяне підвищення мінімалки. Адже щороку заробітні плати різко зростають у грудні. Головна причина – річні виплати, премії, надбавки до нового року. А вже у січні доходи різко падають.

Щоб згладити це падіння і в майбутньому підштовхнути збільшення всіх доходів, необхідно суттєвіше підвищувати мінімальну заробітну плату. Зараз вона становить 4 723 грн. У 2020-му, як заявляв прем'єр ще місяць тому, вона буде на рівні 5,5 тис. грн.

Читайте також: Українським пенсіонерам подарували надію: кому перерахують пенсії, та як це зробити

Натомість пенсії у 2020 році підвищать кілька разів – у липні та у грудні. В результаті мінімальна пенсія має зрости з наявних 1564 грн. до близько 1800 грн. Також варто зазначити, що за мінімальної зарплати у 6,5 тис. грн. частина українців зможе претендувати на виплату на заслуженому відпочинку у розмірі 2,4 тис. грн. Так, згідно із законом українці у віці від 65 років, які виконали норму за стажем (30 років для жінок і 35 років для чоловіків) мають право на пенсію у розмірі не менше 2,4 тис. грн. Якщо ж їхній розрахунковий розмір пенсії нижчий, то різницю повинні компенсувати з державного бюджету.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook