З початку року Держпродспоживслужба вилучила понад 2 тонни харчових продуктів для шкіл, що не відповідали вимогам безпечності та якості.

Читайте також: Без ковбас та консервів: українським школярам оновили меню

Як передає Укрінформ, про це на презентації оновленого меню для їдалень закладів загальної середньої освіти сказала голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів Владислава Магалецька.

«Ми провели 239 лабораторних досліджень харчових продуктів на вимоги безпечності та якості, параметрів безпеки. Це супроводжує вилучення з обігу понад 2 тонн небезпечних харчових продуктів, в тому числі молока та молочних продуктів 228 кг, м’яса та м’ясопродуктів – понад 2 тонни, риби й рибопродуктів – 76 кг, харчових продуктів рослинного походження – 85 кг. Це тисячі порцій дитячого харчування, які подали б нашим дітям», – сказала Магалецька.

Загалом, за словами Магалецької, з початку року Держпродспоживслужба провела 414 позапланових та 8 планових перевірок у сфері безпечності харчових продуктів. Було перевірено 3 966 постачальників харчових продуктів та 46 операторів ринку, які здійснюють постачання зі шкільного харчування і готують для 14 531 закладу середньої освіти. Так, за результатами перевірок було встановлено, що 11 операторів ринку не були зареєстровані у встановленому законодавством порядку, 36 операторів ринку здійснювали свою діяльність без необхідних документів дозвільного характеру. Було складено 189 приписів для обов’язкового виконання суб’єктами господарювання для усунення порушення законодавства.

Читайте також: Шеф-кухар президента провів майстер клас в училищі на Волині

Нагадаємо, уряд ухвалив постанову, якою затвердив нові норми та порядок харчування у школах, дитячих садочках та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. Зокрема, передбачається відповідна калорійність страв та меню для дітей. У документі міститься інформація про розподіл білків, жирів та вуглеводів, які мають містити страви, пропоновані школярам упродовж дня.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook