У Луцьку сьогодні у лікувальних закладах міста, будинку маляти та пологовому будинку розпочали подачу теплоносія. Про це пише на своїй сторінці у Facebook перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад.

Читайте також: В Україні зменшили розмір субсидії на опалення: скільки доведеться викласти вже з жовтня

Посадовець зазначив, що сьогодні лучани все частіше задаються цим питанням, оскільки стовпчики термометрів показують доволі низьку температуру. Зазвичай опалювальний сезон розпочинається тоді, коли середньодобова температура опускається нижче 8 градусів протягом трьох діб.

"Станом на сьогодні ми вже маємо такий показник у Луцьку – середня добова температура за останніх три доби становить менше шести градусів. Але незабаром синоптики прогнозують потепління – орієнтовно за два дні температура стрімко зросте. Тому було прийнято рішення почати подачу теплоносія вже сьогодні лише у лікувальні заклади міста, будинок маляти та пологовий будинок, у відповідь на звернення керівників. А щодо обігріву житлових кварталів – вмикати опалення перед потеплінням недоцільно. Адже опалення квартир при різкому потеплінні дасть значно гірший ефект для самопочуття людей, ніж пониження температури. Наразі, за словами виконувача обов’язків керівника ДКП "Луцьктепло" Іван Скорупський, підприємство готове до початку опалювального сезону. У дев’яти котельнях підготовчі роботи перебувають на стадії завершення", - йдеться в дописі.

Читайте також: Новий опалювальний сезон: коли почнеться і в яких містах під загрозою зриву

Зокрема, Григорій Недопад зазначає, що теплом Луцьк буде забезпечено одразу після відповідного розпорядження.

"Традиційно, частина лучан хочуть, щоб тепло увімкнули вже, однак інші мешканці міста, зацікавлені в економії на опаленні, звертаються із проханнями не поспішати з початком опалювального сезону", - пише він.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook