В оновленому застосунку «Дія» з'являється можливість отримати цифровий підпис у смартфоні. Нова послуга називається «Дія.Підпис» і стане доступна українцям після її презентації 17 травня.

Читайте також: Повідомили, скільки українців та якого віку записалися на вакцинацію від коронавірусу через "Дію"

Про в ефірі «Сніданку з 1+1» повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, пише ТСН.

«В оновленому застосунку "Дія" з'являється «Дія.Підпис». Ми використовуємо нову технологію, вона революційна. Це фото-ID, коли необхідно зробити якусь дію, аби авторизуватися. Потім – підпис створено. Займає це лічені секунди. Тепер можна підписувати всі послуги, які є на порталі "Дія", податкові послуги. Думаю, за кілька років будь-яку послугу державну чи приватну можна буде підписати в «Дії», – розповів Федоров.

За його словами, сьогодні отримати електронний підпис можна, як офлайн, так і онлайн. Водночас, він попередив, якщо завантажувати онлайн, то на смартфоні його зберігати не варто, бо це не безпечно.

Читайте також: Українці зможуть використовувати е-паспорт в касі банку

«Нова ж послуга – революційна. Країни поступово починають запроваджувати е-підпис у смартфоні.  Все нормативно підкріплено. Е-підпис юридичну силу має для громадян як звичайний підпис. Це повністю прирівнюється», – наголосив Михайло Федоров. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook