На Донеччині в селі Совнове Лиманського району у таборі "Яструбок" отруїлося 70 дітей та 12 дорослих. Табір закрили після масового отруєння дітей, здорових вихованців батьки забрали додому.

Читайте також: Як врятувати дитину від харчового отруєння у літньому таборі

Про це повідомляє "Громадське радіо".

За фактом отруєння відкрито кримінальне провадження, повідомила Громадському радіо прес-секретарка прокуратури Донецької області Олена Надієва. Прокуратура повідомляє, що станом на восьму ранку шпиталізовано 70 дітей та 12 дорослих.  Тоді як у ДСНС о сьомій ранку заявляли про 68 шпиталізованих дітей та 16 дорослих.

В лікарні хворі перебувають з діагнозом гостре кишкове отруєння. Отруїлися діти віком від 9 до 16 років. 

Читайте також: На Івано-Франківщині в готелі отруїлись 11 дітей, 5 госпіталізовано

Наразі, відкрито кримінальне провадження за статтею "порушення правил, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим заразним захворюванням і боротьби з ними, якщо ці дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань". На винних чекає штраф до 850 гривень, або шість місяців арешту, або ув’язнення до трьох років. Відсторонених та підозрюваних поки що немає. Відібрано зразки їжі, вони відправлені у лабораторію.

Табір закритий до встановлення обставин отруєння. Уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова повідомила, що до табору вирушив регіональний координатор у Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський для з’ясування обставин.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter