У луцьких дитячих поліклініках в останні дні літа постійно утворюються черги. Школярі з батьками проходять медичні огляди перед початком навчання.

Читайте також: 19-річна фельдшерка з Волині виступила на «Україна має талант»

Про це розповіла Суспільному Волині директорка КП «Луцька міська дитяча поліклініка» Оксана Лєщинська. 

Навантаження на лікарів збільшилася майже вдвічі.

Щорічно черги на медогляд у поліклініці утворюються орієнтовно з 25-го серпня, – каже директорка поліклініки. «Завдяки тому, що батьки вчасно не зверталися, іде і 40, і 50 людей. Проблема не вирішується і ми не можемо повпливати», – розповідає Оксана Лєщинська.

Першокласників оглядають педіатр, хірург, ортопед, окуліст, стоматолог. За потреби дають направлення до інших лікарів. «До першого класу – 5 спеціалістів, в 10 років, коли дитина іде з початкової ланки до всіх вчителів – так само, в 14-ть років – ще один медогляд треба пройти», – роз'яснює лікарка.

Педагоги керуються положенням про зарахування дітей у перші класи від 2018-го року, – розповів Суспільному директор департаменту освіти Луцької міськради Віталій Бондар.З його слів, для зарахування дитини у перший клас обов'язково потрібна довідка №086, вона діє 12 місяців. Також потрібна довідка про щеплення.

Суспільне поспілкувалося з батьками, які обрали кінець літа періодом для проходження медогляду.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook