У четвер, 12 вересня, проходять масові обшуки у кримінальних справах, в яких фігурує експрезидент України Петро Порошенко.

Про це в своєму Telegram-каналі повідомив юрист Андрій Портнов.  Передає  видання "Страна".

Читайте також: Стосовно митників волинського поста ДБР проводить розслідування

"Зараз йдуть санкціоновані судом масові обшуки у кримінальних справах Порошенка. У справі про мародерство і розкраданнях в армії обшуки йдуть у будинку Гонтаревої, в "Укроборонпромі" і структурах, які брали участь у відмиванні командою Порошенка вкрадених у армії коштів", – написав Портнов.

Юрист додав, що в аеропорту "Жуляни" також тривають обшуки у справі про використання Порошенко підроблених паспортів при польоті на Мальдівський архіпелаг.

Нагадаємо, справи, в яких фігурує екс-президент Петро Порошенко розслідуються в ДБР. Найближчі допити Порошенка в Бюро призначені на 13, 18 і 27 вересня, проте, наприклад, 10 вересня, екс-глава держави в ДБР просто не з’явився.

Також повідомлялося, що директор ДБР Роман Труба заявив, що поки Порошенко депутат, привести його на допит у примусовому порядку не вийде. Але вже з 1 січня, після скасування депутатської недоторканності, це можна буде зробити.

Своєю чергою, генпрокурор Руслан Рябошапка сказав, що з Порошенком можуть зняти недоторканність ще до 1 січня.

А 11 вересня стало відомо, що в серпні свою першу справу проти Порошенка і Клімкіна відкрило НАБУ.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook