У нещодавно приєднаних до Луцької громади селах місцеві депутати отримували земельні ділянки через підставних осіб. Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

Читайте також: Розчищення доріг, рух громадського транспорту та провалений дах: за місяць на "гарячу лінію" звернулося понад 3 тисячі лучан

Зокрема, під час наради, яка пройшла сьогодні, 2 березня, міський голова Ігор Поліщук зазначив, що сьогодні розпочинається активна робота в приєднаних громадах.

"Прийнято рішення про створення віддалених робочих місць працівників ЦНАПів, департаменту соціальної політики, є вже працівники служби у справах дітей. І щодо лучан, і щодо жителів приєднаних громад – нашим принципом в роботі має бути повага до людини, максимально ефективне виконання своїх зобов'язань та функцій. Ми маємо однаково ставитися до усіх жителів нашої Луцької об'єднаної територіальної громади, щоб жителі приєднаних громад не відчували те, що вони з приєднаних громад. Максимально ефективна робота як в місті, так і в приєднаних громадах!", – наголосив під час оперативної наради керівникам виконавчих органів міської ради Ігор Поліщук.

Також він дав доручення начальнику управління розвитку підприємництва та реклами Наталії Рибай та керівнику "Луцькреклама" Олександру Ковальському здійснити до кінця тижня інвентаризацію рекламних щитів у прилеглих громадах.

"Надати мені перелік, на які щити є укладені угоди, а на які – ні. Бо багато з них стоїть просто так, нічого не сплачують в громаду. Так не може бути!", – зазначив міський голова.

Читайте також: На дорогах Луцька ліквідують ями

Теж саме стосується і земельних ділянок. Дуже багато спірних земельних ділянок, які виділялися в минулі роки у цих громадах.

"До мене дуже часто звертаються жителі цих громад з зауваженнями, що ділянки видавалися депутатам територіальних громад через підставних осіб. Є ділянка в Заборольській громаді площею 1,78 гектара, начебто виділена людям, а насправді – депутатам ОТГ. Фактично всіх працівників земельних управлінь у громадах ми залишили. Необхідно детально проаналізувати, де ділянки виділено з порушеннями депутатам через підставних осіб, аби повернути їх у громаду, щоб використати з користю для громади, а не для депутатів", – наголосив Ігор Поліщук й доручив керівнику управління земельних ресурсів детально вивчити це питання.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook